Η Ευρώπη και η Λατινική Αμερική για τον εθελοντισμό

Κατά τη διάρκεια του 2013, οι Citizens in Action συμμετείχαν στο διεθνείς πρόγραμμα "Γέφυρες μάθησης για την ενδυνάμωση, τη δημιουργικότητα και τη συμμετοχή των νέων " (Learning Bridges for Youth Empowerment, Creativity and Participation) μαζί με άλλες 17 εθελοντικές οργανώσεις μέλη του δικτύου Alliance of European Voluntary Service Organisations. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση.

EU YiA 2012Οι Citizens in Action έλαβαν μέρος στην διεθνή εκπαίδευση "Βήματα για την ευρω-λατινοαμερικανική συνεργασία και την ποιότητα της εθελοντικής υπηρεσίας" στην πόλη Μορέλια (Μεξικό) τον Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι εθελοντές μας διοργάνωσαν δραστηριότητες για την προώθηση του εθελοντισμού στο εθελοντικό πρόγραμμα του Πενταλόφου μαζί με τους φίλους από την τοπική κοινότητα.

Για εμάς, ολόκληρο το πρόγραμμα Learning Bridges ήταν μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσουμε συναδέλφους και νέους φίλους από τις οργανώσεις στη Λατινική Αμερική, που επίσης υλοποιούν workcamps, και να αρχίσουμε μαζί να χτίζουμε τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες για την αποστολή και φιλοξενία εθελοντών ανάμεσα σε Ελλάδα και Λατινική Αμερική.

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάσουμε το τελικό εγχειρίδιο του προγράμματος, το οποίο συνοψίζει όσα μοιραστήκαμε και μάθαμε κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων!

Περίσσοτερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του δικτύου μάς Alliance.

  • alliance logo4
  • iwc4
  • logo youth4
  • def-flag-logoeac-youth en4
  • LLL ENl
  • LLL GRl