Δήλωσε συμμετοχή στο Start to Listen!

Μετά από ένα μοναδικό online training που μας ταξίδεψε από τον ασφαλή χώρο του σπιτιού μας σε αρκετές περιοχές της Ευρώπης αλλά και της Μέσης Ανατολής για τις ανάγκες του προγράμματος 'Start to Listen', ήρθε η στιγμή να ολοκληρωθεί η ομάδα μας.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος - START TO LISTEN

Οι Citizens in Action συμμετέχουμε μαζί με άλλες τρεις οργανώσεις στο ψηφιακό πρόγραμμα «Start to Listen», με θέμα την ισότητα των φύλων από την οπτική των νέων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Anna Lindh Foundation, ενώ δίνουν το παρόν οργανώσεις από την Ελλάδα, την Αυστρία, το Ισραήλ/την Παλαιστίνη και το Λίβανο. Σκοπός του έργου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε νέα άτομα να εκφραστούν και να συζητήσουν μαζί το θέμα της ισότητας των φύλων στην τοπική τους κοινωνία καθώς και πέρα από τα εθνικά τους σύνορα.

Εκπαίδευση PRIDE: το εγχειρίδιο

Το Φεβρουάριο του 2020 η CiA συμμετείχε στην εκπαίδευση εκπαιδευτών νέων “P.R.I.D.E. (Promoting Rights, Identity, Diversity and Education)”, διοργανωμένη από τον εταίρο μας Magnet House στη Σερβία, και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Παρουσιάζουμε εδώ (https://issuu.com/citizensinaction/docs/p.r.i.d.e._toolkit) το τελικό εγχειρίδιο του προγράμματος στο οποίο περιγράφονται οι κύριες δραστηριότητες της εκπαίδευσης και οι δράσεις που διοργανώθηκαν από τους συμμετέχοντες σαν πρακτική άσκηση. Αυτό το εγχειρίδιο μπορεί να δώσει χρήσιμες και καινοτόμες ιδέες για πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης, σε ομάδες που ασχολούνται ειδικά με τα δικαιώματα LGBTQI+ και τον φεμινισμό. Για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ.

  rsz logo pride EU flag-Erasmus vect POSlogo MAGNET png 1-min

Διεθνής εθελοντισμός και COVID-19

Στην παρούσα κατάσταση με τον COVID-19 να απλώνεται σε όλο τον κόσμο, προτεραιότητα δίνεται στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας για το καλό όλων. Είναι κοινωνική μας ευθύνη ως πολίτες να περιορίσουμε τις μετακινήσεις εκτός του σπιτιού στις αναγκαίες. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα σχέδια εθελοντισμού μας είναι συμβατά με τις πιο πρόσφατες συστάσεις των διεθνών και εθνικών υγειονομικών αρχών όσον αφορά την εξάπλωση του COVID-19.

Re-use Re-smile

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΣΤΕΛΛΑ, Τενέδου 34, στην Κυψέλη, στις 19:30, γιορτάζουμε την ολοκλήρωση της 2ης Εθελοντικής Κατασκήνωσης Νέων (Youth Camp) του Κέντρου Υποστήριξης Νέων «ΝΕΩΝ ΧΩΡΑ» που διήρκησε σχεδόν ένα μήνα.

  • alliance logo4
  • iwc4
  • logo youth4
  • def-flag-logoeac-youth en4
  • LLL ENl
  • LLL GRl